Cara Pudarkan Jeragat Yang Degil

jeragat

Adakah antara anda yang mengalami masalah jeragat? Saya pasti ramai yang mahu tahu cara pudarkan jeragat yang degil.

Jeragat ialah tompok-tompok kecil yang memenuhi bahagian muka anda seperti dahi, pipi, hidung, dan kawasan sekitar mulut. Tompok jeragat selalunya berwarna lebih gelap dari warna kulit asal dan inilah puncanya tona kulit anda kelihatan tidak sekata.

Untuk yang berkulit cerah,biasaya tompok jeragat akan berwarna coklat. Mereka yang berkulit gelap pula akan mendapat tompok yang berwarna hitam. Jangan ambil mudah masalah jeragat ini kerana saiz jeragat yang kecil ini lama-kelamaan membesar.

Ia kemudiannya bercantum dengan jeragat yang lain dan memenuhi setiap ruang di wajah anda. Ini menyebabkan wajah anda kelihatan tidak menarik dan bertompok-tompok.

Jadi apa sebenarnya punca-punca jeragat boleh terjadi?

Kulit kita mendapat tona warna kulit yang tersendiri daripada pigmen yang dikenali sebagai melanin. Sejenis sel dipanggil “melanocytes” yang terdapat dalam lapisan kulit kita yang akan menghasilkan melanin. Ianya dipengaruhi sepenuhnya oleh sinaran ultraviolet (UV) dari cahaya matahari.

Semakin lama kulit kita terdedah kepada sinaran UV, semakin banyak melanocytes menghasilkan melanin. Ini kerana melanin berfungsi untuk melindungi sel kulit kita daripada bahaya sinaran UV agar sel kulit tidak rosak. Namun begitu, apabila sel melanocytes menjadi terlalu aktif, kulit kita yang akan mendapat lebih banyak pigmen melanin menjadikan kulit kita gelap dan mudah berjeragat.

Jeragat juga lebih mudah terjadi apabila usia kita meningkat. Ini disebabkan oleh keupayaan badan kita untuk merawat sel kulit telah berkurang. Lapisan kulit manusia terdapat kolagen yang membantu merawat tisu dan sel kulit yang rosak atau mati.Namun tahun demi tahun, badan kita yang semakin berusia tidak dapat lagi menghasilkan kolagen untuk merawat kulit di peringkat optimum.

Oleh itu, jeragat lebih senang terjadi lebih-lebih lagi bagi mereka yang tidak prihatin terhadap penjagaan kulit masing-masing. Selain dari itu, terdapat juga beberapa faktor lain yang boleh menyumbang kepada punca pembentukan jeragat contohnya pengambilan ubat-ubatan yang mengawal hormon anda seperti pil perancang atau pil hormon thyroid.

Di samping itu jeragat juga boleh terjadi disebabkan oleh pemakaian alat solek yang tidak berkualiti dan bermutu rendah. Ini kerana sesetegah bahan yang digunakan dalam kosmetik boleh menghakis sel lapisan kulit serta melunturkan kulit anda, maka sinaran UV dari cahaya matahari boleh menembusi sel kulit dengan mudah sekali.

Walaupun begitu, jangan bimbang kerana jeragat tidak merbahaya dan sangat jarang sekali menjurus kepada kanser kulit. Malah, di zaman moden ini terdapat bermacam-macam cara untuk mencegah jeragat dari terhasil.

Bagi mengatasi masalah jeragat degil dan bintik-bintik hitam di wajah anda, anda disarankan agar lebih peka terhadap penjagaan kulit iaitu dengan melindungi kulit anda daripada sinaran UV semaksima mungkin.

YOUTH,  Rangkaian penjagaan kulit yang boleh membantu memudarkan jeragat degil.

Set Rawatan Intensif dan Pemulihan YOUTH™

YOUTH

 

YOUTH merupakan  set penjagaan kulit lengkap untuk membantu menangani tanda-tanda penuaan, mengurangkan kedutan, bintik-bintik hitam penuaan serta pigmentasi, memperbaiki kerosakan disebabkan oleh matahari, meningkatkan kecerahan dan seri wajah.

Benarkah  Set Rawatan Intensif dan Pemulihan YOUTH ini boleh memudarkankan jeragat?

Mari kita lihat testimoni

testimoni 1

testimoni 3
Cuba perhatikan, setelah sebulan menggunakan YOUTH Skincare, jeragat diwajah semakin pudar
testimoni 2
Sudah lama jeragat itu berada dipipi dan sukar dihilangkan. Setelah menggunakan YOUTH, jeragat yang terdapat dipipi Ng Hooi Hooi semakin pudar.
Banyak perubahan setelah 23 hari menggunakan YOUTH. Kulit lebih cerah, kembali tegang, dan jeragat semakin hilang.

 

PUDARKAN JERAGAT, DAPATKAN YOUTH SKINCARE
HUBUNGI PN. KHAIRANI BAHAUDIN
KLIK SINI>>>www.wasap.my/60196154956<<<

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *